Według mnie jest to jedno z najłatwiejszych i najsmaczniejszych dietetycznych dań. Nie ma chyba osoby, której przygotowanie gulaszu drobiowego z porami i marchewką sprawiłoby najmniejszą trudność.
Kaloryczność całości z podanych proporcji: 300 kcal
Aby ugotować nasz gulasz potrzebujemy:
+ ryż ;) |
- pojedynczą pierś z kurczaka
- 2 małe marchewki
- średni por
- kostka bulionowa warzywna
- pół torebki ugotowanego ryżu
- vegeta opcjonalnie do doprawienia
Zaczynamy od zagotowania wody, w której rozpuścimy bulion.
W czasie, gdy woda się gotuje kroimy marchewkę w plastry.
Rozpuszczamy bulion w szklance wody.
Przygotowujemy garnek, wlewamy do niego bulion, a następnie wrzucamy marchewkę, gdyż potrzebuje ona najwięcej czasu żeby zmięknąć.
Kiedy marchewka gotuje się z bulionem możemy pokroić pora w prążki.
I dorzucić go do gotującej się marchewki.
Teraz czas na kurczaka. Pierś kroimy na dość drobną kostkę i dorzucamy do warzyw.
Dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie. Dodajemy pół torebki ryżu, lub nawet troszkę mniej. Przyprawiamy w razie potrzeby vegetą.
Wykładamy na talerz i cieszymy się pysznym gulaszem:)
Smacznego!
3 komentarze:
wygląda smakowicie :)
super Ci idzie prowadzenie tego bloga:) gratuluje!
blog jest świetny, przepisy krok po kroku i wszystko tak apetycznie wygląda! Budzisz we mnie chęć gotowania ;)
Prześlij komentarz